Maak kennis met Gezond Oud

Het begon met een idee voor een beweegprogramma voor 60-plussers en inmiddels bestaat GezondOud, (GO) 5 jaar en telt maar liefst 1000 leden. Zoveel mogelijk mensen helpen gezond en gelukkig ouder te worden, dat is de missie van de oprichters Constance en Esther. “Wij bieden zowel online trainingen als een buiten beweegprogramma en dat gecombineerd met een sociaal netwerk. 

In samenwerking met
Gezond Oud

Maak kennis met Gezond Oud
Proudies Redactie

Door 

Proudies Redactie

Gepubliceerd op

Oct 29, 2024

Juist deze combinatie is wat GezondOud uniek maakt en wat maakt dat het sporten bij GezondOud zo veel plezier oplevert. De trainingen hebben veel positieve gevolgen. Mensen ervaren dat ze zich energieker voelen, zich algeheel sterker voelen en hun balans verbetert. Ook vindt men het erg fijn om iets te hebben om naar uit te kijken en de dag goed te starten,” licht Constance Schuller toe. En of iemand nou deelneemt aan een van onze buiten groepen of zelf thuis een online training volgt, het effect blijkt hetzelfde. 

Toch is ‘in beweging blijven’ niet het enige doel van oprichtsters Constance Schuller en Esther Zoetmulder. ‘Onderdeel uitmaken van een actieve groep 60-plussers is minstens zo belangrijk. GO-deelnemers houden het sporten daadwerkelijk vol, en bewegen wordt onderdeel van hun wekelijkse routine’, aldus Esther Zoetmulder.

Ze vervolgt: ‘We geloven dat sterke groepen de kern vormen van een gezonde samenleving. Wij willen een bron van plezier, inspiratie en steun zijn voor alle individuen die bij ons sporten. Onze missie uit 2018 is daarom nog steeds ons uitgangspunt: zoveel mogelijk mensen faciliteren om gezond en gelukkig ouder te worden.’

Door de vele gesprekken die Constance en Esther voerden met deskundigen, artsen, 1e- en 2e lijn fysiotherapeuten, en de eigen GO-deelnemers weten ze wat de positieve uitwerking van sporten op mensen is. Tegelijkertijd ondervinden ze aan den lijve hoe moeilijk men het vindt om te beginnen:


‘Men heeft vaak een extra duwtje in de rug nodig – bij voorkeur van specialisten of een ‘peer’ uit de eigen omgeving – om in beweging te komen én te blijven. Hoe meer mensen weten van ons bestaan, hoe meer mensen we daarbij kunnen helpen’, aldus Constance Schuller.

‘Wat we terugkrijgen van onze deelnemers is dat ze positiever, sterker en energieker in het leven staan sinds ze regelmatig sporten. Artrose-klachten verminderen, mensen met diabetes spuiten minder vaak insuline en mensen met Parkinson voelen zich letterlijk ‘frisser’. Ook betrokken artsen bevestigen dat. Maar het belangrijkste is: onze deelnemers houden het vol omdat bewegen echt onderdeel wordt van hun wekelijkse en soms zelfs dagelijkse routine. Zo lang mogelijk onafhankelijk kunnen blijven. Dát is waar de meeste het voor doen.’

☕️ Ontdek, leer en verrijk je leven.

Geen spam. Alleen nuttige en interessante dingen, rechtstreeks in jouw inbox.
We geven om jouw data in onze privacy policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Vergelijkbare artikelen