Raak elke dag geïnspireerd

Artikelen, verhalen en podcasts

Lees elke dag weer nieuwe verhalen over bijvoorbeeld de  culturele geschiedenis van Centraal-Azië. Of luister een podcast over onze gezondheid en hoe we die kunnen verbeteren. 

Elke week weer nieuwe artikelen of blogs op basis van jouw interesses. Raak geïnspireerd en leer elke dag iets nieuws.
Write your awesome label here.

Een paar van onze artikelen

Is er leven op Venus?


Write your awesome label here.
De zoektocht naar een andere aarde wordt beschouwd als de heilige graal van de planetaire wetenschap. In de uitgestrektheid van het heelal is de overtuiging dat het leven ergens anders dan op aarde moet bestaan. Hoe dat leven eruitziet en de omstandigheden die het nodig heeft om te gedijen, kunnen heel anders zijn dan die in onze wereld. Het bestuderen van de bouwstenen van het leven en de omstandigheden van exoplaneten zou ons kunnen helpen om nieuw leven te ontdekken - en het potentieel voor menselijk leven om te bestaan op andere planten.

Een revolutionaire kijk op de mensheid 

Write your awesome label here.
De meeste mensen zijn goed. Dit is misschien niet het eerste wat in je opkomt als je aan geschiedenis denkt, maar toch is het een revolutionair idee. Rutger Bregman verweeft in zijn boek De Meeste Mensen Deugen de nieuwste inzichten uit de psychologie, economie, biologie en archeologie tot een sterk pleidooi voor deze stelling. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. 
De 75e verjaardag van India's onafhankelijkheid: Een gemengde zaak

Write your awesome label here.
India viert 75 jaar onafhankelijkheid. Voor premier Narendra Modi was het een gelegenheid om in te spelen op de patriottische gevoelens van zijn volk, maar de viering legt ook het trauma van de ‘partition’ bloot.

Sommige Indiërs zien de verjaardag als een moment om feest te vieren, terwijl anderen er meer ambivalent tegenover staan. Voor velen is de verdeling van India in twee afzonderlijke landen - India met een Hindoe-meerderheid en Pakistan met een Moslim-meerderheid - nog steeds een pijnlijke herinnering.
Created with