Maatschappij & filosofie

Cursus filosofie

Geef maar toe, je hebt het altijd gewild: beginnen met filosofie. Maar het klinkt zo hoogdravend, en waarschijnlijk is het veel te moeilijk, toch? Onzin. Beginnen kan heel makkelijk met deze filosofie cursus. In zes bijeenkomsten buigen we met elkaar over 12 belangrijke denkers uit de westerse filosofiegeschiedenis met onze expert Gerko Tempelman.

Hij stelt vragen waar je zelf bij stil zal gaan staan. Vragen als: wat is jouw thuis? Is er iets dat niet verandert? We gaan kort met elkaar in gesprek en vervolgens koppelt Gerko de inhoud aan de denkers die we hebben behandeld. Natuurlijk zal Gerko je goeie tips geven als je je na deze zes momenten verder wilt verdiepen!

Hoewel sommige van de namen je misschien allang bekend voorkomen, wil deze cursus een overzicht geven van de filosofiegeschiedenis als geheel. Hoe heeft het 'filosofisch denken' zich ontwikkelt in onze geschiedenis? Aristoteles heeft van allerlei interessante dingen gezegd, maar hoe valt hij te plaatsen in de rest van de geschiedenis? En belangrijker nog: hoe heeft hij gezorgd dat jij en ik werden wie we zijn? 
Write your awesome label here.

Gerko Tempelman

Als filosoof en theoloog denkt Gerko graag out-of-the-box. Zo richtte hij in Nederland de Death Cafés op (gesprekken over de dood rond de koffietafel), de kerk voor atheïsten en bedacht hij een project waarbij dominees achter de ramen op de wallen stonden. Ook in zijn lezingen en teksten zoekt Gerko de plek waar het schuurt op.